YAZ OKULU TAKVİMİ

Yaz Okulu Kayıtları 06.07.2020 12.07.2020
Yaz Dönemi Başlangıcı 13.07.2020
Yarıyıl Sonu Sınavları 31.08.2020 06.09.2020

Bir öğrenci Yaz Okulunda;

  1. Daha önce güz ve bahar yarıyıllarında alıp ( FF, FD, DD, DC VE DZ ) ile sonuçlanmış başarısız olduğu veya almadığı dersleri alabilir.
  2. Kayıtlı bulunduğu yarıyıla kadar almakla yükümlü olduğu derslerin tümünü alıp başarmış olması (Başarı ortalamasına bakılmaksızın) kaydı ile üst yarıyıllardan ders kaydı yaptırabilir.
  3. İlgili yaz döneminde staj/işyeri eğitimi/arazi uygulaması ile yaz okulu birlikte yürütülemez öğrenci bu ikisinden birini tercih etmek zorundadır.
  4. Uzaktan eğitim yoluyla alınan dersler (Türk Dili ve A.İ.İ.T gibi) hariç en fazla 16 saat derse kayıt yaptırabilecektir. (Ücretler dersin AKTS değerine göre ders saatlerine hesaplanmaktadır.)

Yaz Okulunda,

  1. Alınan dersler için mazeret ve bütünleme sınavları uygulanmamaktadır.
  2. Öğrenciler ancak açılmayan bir dersi bırakarak açılan başka bir derse kaydolabilirler. Bunun dışında ders ekleme, çıkarma, ders bırakma ve dersten çekilme işlemleri uygulanmaz.
  3. Açılmayan derslerin ücret iadeleri ilgili yılın yaz dönemi başlangıcından itibaren 2 hafta içerisinde ilgili birimlerin web sayfalarında yer alan formun doldurularak onaylanmış eposta adreslerinizden ilgili birim mail adreslerine gönderilecek, gerekli kontroller sonrası formda belirtilen IBANnumaralarına iadeleri yapılacaktır.
  4. Öğrenciler Üniversitemizdeki açılmamış olan derslerini BYK kararı ile içerikleri uygun bulunan, saatleri veya AKTS’leri eşit veya daha fazla olması kaydıyla, öğrencinin ilgili yılda yerleştiği programın taban puanından daha yüksek bir programın verildiği üniversiteden alabilir. Konuya ilişkin başvuru ve sonuç süreçlerine ilişkin ilke ve usulleri ilgili birimler belirleyecektir.
  5. Üniversitemiz Öğrencileri, almak istediği derse ait içeriklere http://bp.aku.edu.tr bilgi paketinden ulaşabileceklerdir.
  6. Diğer Yükseköğretim Kurumu öğrencisi olup ön başvurusunu tamamlayan öğrenciler kesin kayıt tarihlerinde önce https://obs.aku.edu.tr/oibs/ogrsis/no_query.aspx web adresinden öğrenci numaralarını sorgulayacaklar, daha sonra https://obs.aku.edu.tr/oibs/ogrenci web adresin üzerinden öğrenci bilgi sistemine öğrenmiş oldukları öğrenci numarası ve şifre olarak TcKimlik numaralarının ilk 5 rakamı nı kullanarak giriş yaparak ders kayıtlarını tamamlayacaklardır.
  7. Kayıtlarda, Ders seçimi yapan (ders seçimi yapılmadan ne kadar ücret ödemesi yapılacağı bilgisini göremezsiniz) öğrencilerimiz, kesinleştirme işlemini ücretlerini Vakıfbank şube ve ATM’lerinden öğrenci numarası ile ödeme yaptıktan sonra yapabileceklerdir.
  8. Ders seçimini tamamlayan öğrencilerin tahakkuk eden yaz okulu ücretini yatırdıktan sonra kesinleştirme işlemini yapmaları zorunludur. (Tüm öğrenciler için) Açılması kesinleşen derslerin onay işlemleri birim öğrenci işleri tarafından yapılır.
  9. Misafir öğrencilerin Yaz Okulunda aldıkları derslerin Üniversiteleri tarafından kabul olmaması durumunda sorumluluk öğrenciye aittir.

Yaz okul ders saat ücretleri, açılacak dersler, ders programı vb. bilgiler için ilgili birimlerin web sayfalarını ziyaret ediniz.

*** Müfredat tabanlı ders kayıt sistemine ait eğitim videosunu izlemek için tıklayınız.

10 Temmuz 2020, Cuma 223 kez görüntülendi