2015-2016 öğretim yılında Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerine Dikey Geçiş kapsamında
sınavsız olarak son kez öğrenci kaydı yapılacaktır.

Resmi Gazetenin 28 Ağustos 2015 tarih ve 29459 sayılı Mükerrer 3. Sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren “Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” uyarınca 2016-2017 öğretim yılından itibaren dikey geçiş yoluyla sınavsız öğrenci alımı yapılmayacaktır.

2016-2017 öğretim yılından itibaren Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan
Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile öğrenci alınacaktır.

Önlisans mezunları Dikey Geçiş kapsamında mezuniyet alanlarına göre açıköğretim sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin 5. yarıyılına doğrudan veya 5. yarıyılına fark dersler alarak kayıt için başvurabilirler.

Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerindeki lisans programlarına Dikey Geçiş kapsamında kayıt yaptıracak adayların işlemleri"İnternet Başvuru" ve "AÖF Bürolarından Kayıt" olmak üzere iki aşamalı gerçekleştirilmektedir

02 Aralık 2015, Çarşamba 178 kez görüntülendi